GM povlači 109.000 „kadilaka”

Bez autora
Dec 26 2010

Najveća američka fabrika automobila „Dženeral motors” (GM) povlači u celom svetu 109.000 vozila "Cadillac CTS" na popravku zbog problema koji može da izbaci iz funkcije važdušni jastuk ispred suvozačkog sedišta. U SAD se mera odnosi na oko 96.000 vozila, a do sada nije prijavljeno da je ta greška dovela da povrede.Informacije o povlačenju automobila na popravku dospele su u centar pažnje kada je najveći svetski proizvođač automobila „Tojota” povukao više od osam miliona vozila u svetu zbog problema sa nekontrolisanim ubrzanjem.

GM povlači 109.000 „kadilaka”Najveća američka fabrika automobila „Dženeral motors” (GM) povlači u celom svetu 109.000 vozila "Cadillac CTS" na popravku zbog problema koji može da izbaci iz funkcije važdušni jastuk ispred suvozačkog sedišta.

U SAD se mera odnosi na oko 96.000 vozila, a do sada nije prijavljeno da je ta greška dovela da povrede.

Informacije o povlačenju automobila na popravku dospele su u centar pažnje kada je najveći svetski proizvođač automobila „Tojota” povukao više od osam miliona vozila u svetu zbog problema sa nekontrolisanim ubrzanjem.

GM je u julu prošle godine izašla iz stečaja i u okviru obimne restrukturalizacije koja je podrazumevala i prodaju nekih marki, menja se u manju i fleksibilniju frimu.

Kompanija je za tri tromesečja ove godine zaradila ukupno pet milijardi dolara i na putu je da ostvari prvi godišnji profit od 2004. godine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik